Laatste nieuws

Dumebo DWS keurmerk

Nieuws

Cockerits bouwt mee aan de topsporthal in Doetinchem

Dick Chargois, voormalig voorzitter van gymvereniging Ypsilon en voorzitter SAZA, constateerde negen jaar geleden dat de huidige SAZA sporthal bepaalde turnwedstrijden en finales uit een hoger segment niet kon huisvesten. Wim Dieleman van volleybalvereniging Orion, werd geconfronteerd met een te laag plafond in de huidige gemeentehal. Samen besloten ze om naar een oplossing te zoeken. Die samenwerking resulteerde in een plan voor een aanbouw aan de huidige SAZA sporthal. Het bestuur van SAZA bestaat uit de heren D. Chargois, G. Stolwijk en inmiddels is W. Dieleman hieraan toegevoegd.

Arena

In de aanbouw zal onder andere een grote sporthal met deels vaste en deels inschuifbare tribunes (totaal aantal zitplaatsen: 1575), twee sportzalen, een fitnessruimte, dojo, EHBO, vergaderzalen en een businessruimte te vinden zijn. De inrichting van de arena, zoals de grote sporthal inmiddels in de wandelgangen wordt genoemd, is volgens de normen NOC/NSF-ISA ingericht, bovendien voldoet de inrichting van de sportzalen aan de KvLO norm.

 Toestelopstelling

Doordat de huidige SAZA turnhal met vaste toestelopstelling behouden blijft, wordt een unieke combinatie voor Nederland gecreëerd. Inturnen in de huidige turnhal en wedstrijdturnen in de arena, wordt in Doetinchem mogelijk. Met de bijna 1600 zitplaatsen wordt de arena ook voor evenementen een aantrekkelijke locatie.

 Mooie samenwerking

Een mooie samenwerking laten Chargois en Dieleman zien met de realisatie van dit sportcomplex, welke medio juni 2014 gereed moet zijn. Vaste huurders worden onder andere gymnastiekvereniging Ypsilon, Jazzdansschool Bertha Huls, volleybalvereniging Orion en het Graafschap College Doetinchem.« terug naar overzicht